Powszechnie wiadomym jest, że kiedy dziewiarkę dotknie wena, to już przepadły prace domowe. Wiadomo, porządek w domu musi być, więc nie jest źle z tymi porządkami. Trzeba jednak jeszcze nakarmić domowników. A i sama dziewiarka też człowiek - jeść musi. Samo się nie ugotuje, a caterring odpada. Co więc robi dziewiarka? Dziewiarka gotuje, ale szybko i sprawnie.
Źródło grafiki - tutaj |
Dziś wszystkim zapracowanym i nie tylko osobom tworzącym rękodzieło, proponuję smaczne danie. Robi się je szybko, więc można poświęcić czas na projektowanie, na hobby, na czytanie itp. przyjemności. Będzie to pieczony udziec z indyka.
Produkty:
⇒ udziec z indyka
⇒ ziemniaki
⇒ cebula
⇒ marchew
⇒ przyprawy: lubczyk, majeranek, tymianek, mielony kminek, sól
Sposób przygotowania:
Z udźca zdjąć skórę. Wymieszać wszystkie przyprawy i natrzeć nimi mięso. Wyłożyć na formę i włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 200° C. Po około 15 minutach wyjąć mięso i obłożyć je pokrojonymi warzywami. Piec tak długo, aż udziec będzie miękki, a ziemniaki lekko zarumienione.