1 gru 2024

# przepisy

Sałatka z buraczkami, mozzarellą i serem pleśniowym

Taką sałatkę można zjeść na śniadanie, obiad, czy kolację. Zawiera dużo witamin, dużą ilość białka i błonnika. Robi się ją szybko, skład można modyfikować.




To co, zaczynamy?

Składniki:

  • mix sałat
  • mozarella
  • ser pleśniowy blue
  • kukurydza (mała puszka wystarczy)
  • kilka pomidorków koktajlowych  + 1 zwykły pomidor
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 gotowany burak
  • suszone pomidory
  • oliwki (czarne, zielone, jak kto lubi)
  • kabanosy
  • sos: oliwa (2 łyżki), musztarda (2 łyżki), miód (1 łyżka)
Wykonanie
Pokroić w kostkę warzywa, suszone pomidory, kabanosa, ser pleśniowy i mozzarellę. Połączyć z mixem sałat, doprawić sosem i wymieszać.







4 komentarze:

  1. Nigdy nie jadłam sera pleśniowego. Sałatka wygląda smacznie może się skuszę.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam:) Wszystkie składniki lubię, więc będzie smakować wybornie.
    Serdecznie pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam :) Super propozycja na coś zdrowego i szybkiego.

    OdpowiedzUsuń
  4. Już zapisuję. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń