10 gru 2018

# dom

Nowoczesna kuchnia, czyli dobre garnki

Sporo osób gotuje codziennie w domu, uznając ten sposób prowadzenia domu za najbardziej ekonomiczny. Potrawy przyrządzane we własnym gospodarstwie domowym uznawane są za jedne z najsmaczniejszych. Wiele barów i restauracji korzysta z reklamy typu: "Obiad jak u mamy". 

Pamiętać należy o tym, by przygotowywane przez nas potrawy zawierały dobre produkty i były bogate w naturalne produkty. Nasz organizm potrzebuje minerałów, witamin, zdrowych tłuszczów i białek. Każdy, dobrze zbilansowany posiłek, powinien zawierać węglowodany, białka i tłuszcze.



Zapotrzebowanie organizmu na poszczególne produkty odzwierciedla najnowsza piramida żywieniowa. Zwraca uwagę fakt, iż u jej podstawy znajduje się aktywność fizyczna. Dalej warzywa i owoce, później produkty zbożowe, następnie nabiał, z kolei mięsa i na koniec tłuszcze.


Źródło grafiki - klik
Gotując, pamiętać należy o tym, by utrata cennych składników spożywczych była zminimalizowana. By sporządzać pełnowartościowe potrawy, warto zaopatrzyć się w odpowiednie garnki. Handlowcy oferują cały wachlarz najrozmaitszych naczyń. Należy przejrzeć oferty i wybrać stosowne produkty zadowalające nasze potrzeby.

Dziś przedstawię Państwu propozycję, która zadowoli niejedną panią i niejednego pana domu. Chodzi o garnek do gotowania próżniowego.

Do takiego sposobu przygotowywania potraw sięgają nie tylko profesjonaliści. Amatorzy również zauważyli przymioty gotowania próżniowego. Kucharze są świadomi walorów tej metody przygotowywania posiłków. 

Jakie są jego zalety?

⇒ bardzo dobre zachowanie walorów smakowych i zapachowych;
⇒ utrata jedynie 10 % objętości produktów (przy metodzie tradycyjnej to nawet 20 %);
⇒ temperatura gotowania to ok. 60 - 80 ° C, dzięki czemu jest niższa utrata witamin:
⇒ warzywa i mięso są kruche, a jednocześnie wilgotne oraz soczyste; 
⇒ produkty nie rozgotowują się, wyglądają apetycznie;
⇒ niska utrata składników odżywczych jeszcze mniejsza niż gotowanie na parze.
⇒ technika "sous vide" pozwala na dłuższe przechowywanie dań w lodówce niż przy gotowaniu tradycyjnym'
⇒ danie ładnie wygląda na talerzu;
⇒ podczas gotowania po domu nie rozchodzie się żaden zapach (aromat podczas przyrządzania dań z ryb, kapusty, czy kalafiora nie należy do przyjemnych).

Happycall jest marką koreańską marka produkującą światowej klasy akcesoria kuchenne takie jak na przykład garnki próżniowe, ceramiczne, patelnie dwustronne, blendery. Firma Happycall opracowała i stworzyła GARNEK PRÓŻNIOWY VACUUM POT

Właściwości naczynia:
⇒ najlepsze rozwiązania technologiczne pozwoliły na stworzenie potrójnego układu niskiego ciśnienia;
⇒ hermetyczne gotowanie pozwala zachować smak i zapach przygotowywanych dań na dłuższy czas;
⇒ korpus garnka próżniowego stworzony został z wysokiej czystości aluminium i stali nierdzewnej;
⇒ garnek próżniowy można stosować na wszystkich rodzajach kuchenek, włącznie z płytą indukcyjną;
⇒ specjalna silikonowa uszczelka połączona ze stalową obręczą w pokrywie zwiększa szczelność garnka;
⇒ kształt pokrywki umożliwia jej postawienie, co jest praktycznym rozwiązaniem w kuchni;
⇒ garnki te są odporne na korozję, zarysowania, przetarcia i przede wszystkim są łatwe w utrzymaniu w czystości;
⇒ naczynie wyposażone jest w silikonowy zawór próżniowy, który można obsługiwać jedną ręką, w wygodny sposób automatycznie kontroluje parowanie
⇒ powłoki wewnętrzną i zewnętrzną wykonane są z naturalnej porcelany.

Gwarancja wynosi 2 lata.


Zapraszam do obejrzenia filmów prezentujących omawiany wyrób.









Garnki z funkcją próżniową to nowoczesne,
nisko - energetyczne gotowanie z zachowaniem smaku i składników odżywczych.

2 komentarze:

  1. Szczerze się zainteresowałam tym wpisem.
    Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że mogłam zainspirować. Również pozdrawiam :)

      Usuń