Jabłka pod kruszonką
W Harmonii
października 31, 2014
6 Komentarze
W chłodne dni potrzebujemy energetycznych potraw. Desery też można w tym czasie podawać na ciepło. Dostarczona w ten sposób energia nie pozwoli nam marznąć i będziemy czuć się syci. Niedawno weszłam w posiadanie prostego przepisu na pyszne ciasto - deser i dzielę się nim z Wami. Nieskomplikowany, do zrobienia na szybko. To owoce pod kruszonką. Mogą to być jabłka, śliwki, gruszki itp. Tym razem proponuję jabłka.
Składniki:
- kilka twardych, słodkich jabłek
- 120 g cukru
- 120 g cukru
- 300 g mąki pszennej
- 100 g miękkiego masła
- cukier waniliowy
- sproszkowany cynamon
Sposób wykonania:
Jabłka obrać ze skórki i pokroić na niewielkie cząstki. Wyłożyć do formy, posypać cynamonem. Zagnieść kruszonkę i wyłożyć ją na owoce. Piec w piekarniku o temperaturze ok. 180 stopni C tak długo, aż kruszonka lekko się zrumieni. Podawać najlepiej na ciepło.
Polecam i życzę smacznego :)
Pa, pa :)